2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2017. február 27-i ülésére

Tárgy:   A Térségi Szociális Gondozási Központ alapdokumentumainak jóváhagyása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva, Mraucsik Lajosné önkormányzati intézmény vezető
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Mraucsik Lajosné a Térségi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője az alábbi kérelemmel fordult a fenntartóhoz:
 
„Intézményünk személyes gondoskodást nyújtó szociális feladatainak ellátását szabályozó törvények és azok végrehajtására kiadott rendelet változásai miatt felülvizsgáltam a Szakmai programokat és azok mellékletét képző házi rendeket, illetve az ellátást igénybe vevőkkel kötendő megállapodásokat. Ezen túlmenően egy új megállapodás tervezetet is elkészítettem, mely az idős otthonban lakó ellátottak esetében az intézményi és személyi térítési díj közötti különbözet megfizetésére irányuló kötelezettség vállalás esetén kell kötnöm intézményvezetőként az ellátott gyermekével.
Az intézmény SzMSz-e is átdolgozásra került, mivel 2017. január 1-től a Család és Gyermekjóléti Központ kivált intézményünk integrált szervezetéből.
 
Kérem a Tisztelt Fenntartót, hogy az általam felülvizsgált és módosított dokumentumokat szíveskedjen megtárgyalni és jóváhagyni.”
 
Az intézményvezető által a szakmai jogszabályoknak és az intézmény szervezeti változásának megfelelően módosított intézményi alapdokumentumok az előterjesztés mellékletét képezik. Az intézmény Közalkalmazotti Tanácsa megismerte, megvitatta és a fenntartónak elfogadásra javasolja az intézményi SZMSZ-t.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és az intézményi alapdokumentumokat jóváhagyni.
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára.
 
 
1. döntési javaslat

"A Térségi Szociális Gondozási Központ alapdokumentumainak jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ intézmény fenntartója a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. § (1) bekezdés 1) pontja alapján jóváhagyja a 2017. évben hatályos szakmai jogszabályoknak és az intézmény szervezeti változásának megfelelően átdolgozott
a)      intézményi szervezeti és működési szabályzatot,
b)      az alapellátás körébe tartozó szolgáltatások szakmai programját,
c)      az átmeneti elhelyezést nyújtó egység szakmai programját,
d)     az idősek otthoni intézményegységek szakmai programját,
e)      az idősek otthoni intézményegységek házirendjét. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"A Térségi Szociális Gondozási Központ alapdokumentumainak jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ intézmény fenntartója a 2017. évben hatályos szakmai jogszabályoknak megfelelően átdolgozott, a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 2/2009. (I. 30.) önkormányzati rendelet függelékét képező
a)     átmeneti elhelyezést biztosító gondozást-ápolást biztosító intézmény
b)     házi segítségnyújtás- személyi gondozás - igénybevétele
c)      házi segítségnyújtás keretében szociális segítés igénybevétele
d)     tartós elhelyezést biztosító gondozást-ápolást biztosító intézményi elhelyezése
e)   a tartós bentlakásos intézményi ellátásban részesülő jövedelemhányad alapján megállapított személyi térítési díj és az intézményi térítési díj közötti különbözet megfizetése
tárgyú megállapodásokat. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe