9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2020. február 13-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek 7. számú módosításáról, a 128/2010.(VI.24.) Kt. határozattal jóváhagyott településszerkezeti terv módosítása
Készítette:   Csizmeg Ferenc irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

A településrendezési eszközök 7. számú módosítására vonatkozó eljárás lefolytatásáról Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 253/2016.(XI.24.) számú és a 79/2019.(III.28.) számú Kt. határozataival döntött. A 79/2019.(III.28.) számú Kt. határozat 1.a) pontjában foglalt módosítási szándéktól a kérelmező visszalépett.

A tervezett módosítások céljai:

1. Fonyód, Sándor u. 7227/4 hrsz.-ú ingatlan övezeti átsorolása közlekedési útterület övezetből kertvárosias lakóterület építési övezetbe.

2. Fonyód, 8913/2 hrsz.-ú ingatlan teljes területének övezeti átsorolása településközpont vegyes terület építési övezetbe.

3. A HÉSZ törvényességi felülvizsgálata.

Az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I.11) Korm. rendelet előírásai alapján a környezet védelméért felelős szervek véleményét megkértük. A változtatások a környezetre jelentős hatást nem gyakorolnak, ezért a 252/2019.(XI.21.) sz. Kt. határozat alapján környezeti vizsgálat lefolytatása nem szükséges.

 

A településrendezési eszközök tervezetét a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet előírásai alapján a partnerekkel, az államigazgatási szervekkel és az érintett önkormányzatokkal véleményeztettük, a véleményezési eljárást a Képviselő-testület a 252/2019.(XI.21.) határozatával lezárta.

 

Az Állami Főépítész SOD/08/00153-7/2019 számú záró szakmai véleményében a módosuló településrendezési eszközök tervezetét az alábbi kikötések javításának elvégzését követően elfogadásara javasolta az Önkormányzat Képviselő-testülete számára:

- a rendelettervezet 4.§ (2) bekezdésében a hatályos HÉSZ 10.§ (11) bekezdésére vonatkozó rendelkezést ki kell egészíteni az alábbiak szerint:

„Vízpart-rehabilitációval érintett településközponti vegyes területen az építési telek…

  Vízpart-rehabilitációval nem érintett településközponti vegyes területen az építési telek…

- Tervezői választ elfogadjuk, a hatályos HÉSZ 24. § szakasza a településrendezési eszközök felülvizsgálata során kerül teljes mértékben átdolgozásra az OTÉK 27. §-a szerint.

 

Az Állami Főépítész által előírt fenti kikötések ki lettek javítva.

Fentiek alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a tárgyi településszerkezeti terv elfogadására, a 128/2010.(VI.24.) Kt. határozattal jóváhagyott településszerkezeti terv módosítására.

 

Fonyód, 2020. január 9.

 

                                                                                    Hidvégi József

                                                                                      polgármester


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi és Humán Bizottság   A Jogi és Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek 7. számú módosításáról, a 128/2010.(VI.24.) Kt. határozattal jóváhagyott településszerkezeti terv módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés 5 db mellélete alapján a 128/2010.(VI.24.) számú Kt. határozat 2. pontjával jóváhagyott Településszerkezeti Tervét az alábbiak szerint módosítja:

 

 

1. A TSZT jelű településszerkezeti Tervlap változással érintett területei módosulnak az 1. melléklet szerinti tartalommal.

 

 

 

2. A változások leírását e határozat 2. melléklete tartalmazza.

 

 

 

3. A település területi mérlegét e határozat 3. melléklete tartalmazza.

 

 

 

4. Fonyód Város településszerkezeti Terve e határozat 4. melléklete szerint kiegészül a területrendezési tervekkel való összhang igazolásával.

 

 

5. A település közigazgatási területére vonatkozó biológiai aktivitás érték számítási eredményét e határozat 5. mellélete tartalmazza.

Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe