8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2017. május 22-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) módosításáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos eljárás során lefolytattuk a szükséges szakhatósági egyeztetéseket. Az egyeztetésekre kapott válaszokat, valamint a szakhatóságok, illetve az állami főépítész által felvetett kérdésekkel kapcsolatos válaszokat az előterjesztéshez csatolom.

 

A záró véleményezési anyag – állami főépítész felé való - beadása előtt szükséges a Képviselő-testület határozata.

 

Melléklet:

  1. számú:            Összefoglaló a beérkezett véleményekről
  2. számú:            Szakhatósági visszajelzések
  3. számú:            Rajzi munkarészek

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) módosításáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete lefolytatta Fonyód településrendezési eszközei 8044/8-13, 6496/1-2, 7240, 7241, 7236/3, 8969, 8062/1 és a 6031/5 hrsz-ú ingatlanokat érintő 3. számú módosításának egyeztetését, és az alábbiakat állapítja meg:

 

1.       A képviselőtestület az államigazgatási szervek és a partnerek által adott véleményeket megismerte, azokat az összefoglalóban leírtak szerint fogadja el.

 

2.       Megállapítja, hogy az államigazgatási szervek által adott észrevételek, javaslatok a véleményezési anyagban átvezetésre kerültek.

 

3.        A fentiek alapján lezártnak tekinti településrendezési eszközei módosításának egyeztetését és felhatalmazza az Arker Stúdió Kft-t a végső szakmai véleményezési dokumentáció elkészítésére.

 

4.        „Fonyód Város településrendezési eszközeinek 3. számú módosítása során a környezet védelméért felelős szervek beérkezett válaszai alapján a változtatások a környezetre jelentős hatást nem gyakorolnak, környezeti vizsgálat lefolytatása nem szükséges.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelméért felelős szervek nyilatkozatai alapján úgy dönt, hogy a módosításokhoz nem tartja szükségesnek környezeti vizsgálat-, értékelés lefolytatását.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 05. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe