1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2018. november 30-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek 6. számú módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetési szakaszának lezáráshoz
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A településrendezési eszközök 6. számú módosítása tervezetének partnerségi egyeztetésére Fonyód Város Önkormányzata lakossági fórumot hívott össze 2018. november 19-ére.  Az eseti partnerek a fórumot megelőző 8 nappal megkapták a véleményezési anyagot, ill. a partnerek tájékoztatása a helyben szokásos módokon megtörtént. A véleményezési anyagra észrevétel nem érkezett, a lakossági fórumon lakossági érdeklődő, eseti partner nem jelent meg.

A lakossági fórumot követő 8 napon belül további írásos vélemény, észrevétel nem érkezett.

 

A környezet védelméért felelős szervek közül környezeti vizsgálat lefolytatását egyik szerv sem tartotta szükségesnek.

 

 

A fentiek alapján a véleményezési szakasz lezártnak tekinthető, ezért az önkormányzat képviselő-testülete az egyeztetési szakaszt határozattal zárja le és megbízza a tervezőt a végső szakmai véleményezési szakasz elindításával. Erről szóló döntését a végső szakmai véleményezési anyagban szerepelteti.

 

 

A módosítási anyag elkészítésekor szükségessé vált, hogy az érintett területre vonatkozó minimális zöldfelület méret kisebb mértékben, 40%-ban kerüljön meghatározásra, annak érdekében, hogy a parkolók saját telken elhelyezhetők legyenek.

 

Melléklet:

1. számú melléklet: Lakossági fórum jegyzőkönyve

2. számú melléklet: Partnerségi egyeztetési anyag

3. számú melléklet: Beérkezett vélemények

4. számú melléklet: Összefoglaló partnerségi egyeztetésről


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek 6. számú módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetési szakaszának lezáráshoz"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy településrendezési eszközei 6. számú módosítása tárgyában hozott 179/2018.(IX.26.) számú határozatának 2./ pontját módosítja a zöldfelület minimális méretének vonatkozásában az alábbiak szerint:

„ - zöldfelület minimális mérete 60%-ról 40 %-ra módosul.”

 

2. Fonyód Város településrendezési eszközei 6. számú módosításának egyeztetési szakasza során a környezet védelméért felelős szervek beérkezett válaszai szerint a változtatások a környezetre jelentős hatást nem gyakorolnak, környezeti vizsgálat lefolytatása nem szükséges.

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet védelméért felelős szervek nyilatkozatai alapján úgy dönt, hogy a módosításhoz nem tartja szükségesnek környezeti vizsgálat (értékelés) lefolytatását.

 

3. Fonyód Város településrendezési eszközei 6. számú módosításának partnerségi egyeztetését az önkormányzat lefolytatta. Az eseti partnerként bevont PELSO Polgári Sportegyesület kifogást nem emelt, észrevételt nem tett. Az eljárás részeként tartott lakossági fórumon és az azt követő 8 napon belül, kifogás, lakossági-, partneri vélemény, észrevétel a módosítással kapcsolatban nem érkezett.

A fentiek alapján Fonyód Város Önkormányzatának Képviselőtestülete lezártnak tekinti településrendezési eszközei 6. számú módosításának partnerségi véleményezési szakaszát és javasolja a végső szakmai véleményezési szakasz megkezdését, továbbá felhatalmazza az ARKER STÚDIÓ Kft-t a végső szakmai véleményezési dokumentáció elkészítésére.

 

 

4. Fonyód Város Önkormányzat megbízza a polgármestert az előterjesztéshez csatolt összefoglaló aláírására

Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe